مقاله

قوی ترین چسب صنعتی

قوی ترین چسب صنعتی در هایپرچسب

قوی ترین چسب صنعتی

در این مقاله از هایپرچسب درباره قوی ترین چسب صنعتی به شما اطلاعات کاملی خواهیم داد که برای خرید چسب میتواند به شما کمک شایانی کند ، پس همراه با هایپرچسب تا انتهای مقاله باشید ،  چسب های صنعتی به جزء جدایی ناپذیر هر فعالیت تولیدی و صنعتی تبدیل شده و با تنوع بسیار بالای خود نقش مهمی در هر واحد صنعتی ایفا می کنند. هر چند انسان از بدو زندگی اجتماعی به نوعی از چسب ها در کاربردهای خود بهره برده است، اما هیچ گاه قادر به درک کامل پدیده ی چسبندگی نبوده است. جایگزینی اتصالات با چسب های صنعتی با بسیاری از روش های سنتی مونتاژ (Assembly) علاوه بر کاهش هزینه، مزایای فنی فراوانی با خود به همراه داشته است. برخی از این مزایا را در زیر با هم مرور می کنیم :

با استفاده از چسب ها ، امکان اتصال انواع قطعات با جنس ، هندسه و سایز متفاوت امکان پذیر است. اتصال اجناس همانند : فلزات ، پلاستیک ، فایبرگلاس ، …

 

همچنین در نظر داشته باشید برای خرید چسب صنعتی از هایپرچسب میتوانید از فروشگاه ما دیدن فرمایید.

 

استفاده از چسب ها سبب می شود تا نیازی به تغییر شکل یا تغییر فرم در قطعات نباشد. تغییراتی که سایر روش ها مانند جوشکاری ، پیچ کردن و .. بر روی سطوح به وجود می آورند در این روش وجود ندارند.

سرعت مونتاژ و اتصال قطعات با استفاده از چسب ها بسیار بالاتر است

اتصال قطعات با چسب در کاهش وزن نهایی محصول تاثیر بسزایی دارد

استفاده از چسب برای مونتاژ قطعات ، مقاومت بالاتری در برابر خوردگی و فرسودگی قطعات ایجاد کرده و سبب افزایش طول عمر ماشین آلات خواهد شد.

به دلیل تنوع بالای چسب های صنعتی از آنها میتوان در کاربردهای متفاوت و صنایع مختلف استفاده نمود. گستره ی کاربرد چسب ها علاوه بر مونتاژ و چسباندن قطعات در امور تولیدی ، امور تعمیرات و نگهداری و عایق بندی و آب بندی را نیز در بر می گیرد.

 

کاربرد چسب های صنعتی در صنایع

امروزه چسب های صنعتی در انواع مختلف و به صورت تخصصی برای صنایع متفاوت به کار می روند. از این نوع چسب ها به طور کلی در صنایع زیر مورد استفاده قرار می گیرد :

صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی : مشاهده ی چسب های صنعتی مخصوص نگهداری و تعمیرات صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی
صنایع سیمان : مشاهده ی چسب های صنعتی مخصوص نگهداری و تعمیرات صنایع سیمان
صنایع فولاد : مشاهده ی چسب های صنعتی مخصوص نگهداری و تعمیرات صنایع فولادی
صنایع خودروسازی : مشاهده ی چسب های صنعتی مخصوص نگهداری و تعمیرات در صنایع خودروسازی
صنایع دریایی و کشتی سازی : مشاهده ی چسب های صنعتی مخصوص نگهداری و تعمیرات در صنایع دریایی و کشتی سازی
صنایع برق ، انرژی و نیروگاه ها : مشاهده ی چسب های صنعتی مخصوص صنایع برق ، انرژی و نیروگاه ها

 

قوی ترین چسب های صنعتی

به صورت کلی از انواع چسب های صنعتی میتوان به موارد زیر اشاره نمود :

چسب صنعتی دو جزئی

چسب های دوجزئی دسته ای از چسب ها می باشند که عموما با اسامی چسب های واکنش ده یا چسب های ساختاری نیز شناخته می شوند. مکانیزم خشک شدن چسب های دوجزئی تبخیر حلال و یا آب موجود در ترکیبات نمی باشد ، بلکه خشک شدن آن به علت رخ دادن واکنش شیمیایی بین دوجزء چسب رخ می دهد. نکته ی حائز اهمیت در ترکیب این چسب ها این است که دو جزء باید به صورت کاملا یکنواخت و دقیقا مطابق نسبت تعیین شده با یکدیگر مخلوط شوند و همواره ترجیح بر آن است که دو جزء چسب عاری از حلال باشند چرا که در کیفیت نهایی چسبکاری عاملی تاثیرگذار خواهد بود.

به صورت کلی می توان چسب های دو جزئی را از نظر کاربرد و ساختار شیمیایی به صورت زیر دسته بندی نمود :

رزین اپوکسی صنعتی
چسب صنعتی اپوکسی
پلی اورتان های دو جزئی
چسب های اکریلیک ساختاری ( سیستم های متیل متاکریلات)

چسب های صنعتی دوجزئی چگونه عمل می کنند؟

برای استفاده از چسب های دو جزئی باید ابتدا دو جزء را به نسبت تعیین شده با یکدیگر مخلوط کرد . پس از مخلوط کردن دوجزء زمان محدودی فرصت داریم تا چسب را اعمال کنیم چرا که با شروع واکنش شیمیایی بین دو جزء فرایند خشک شدن چسب آغاز می گردد .

 

روش های ترکیب و استفاده از این چسب ها عبارتند از :

ترکیب سازی دستی
ترکیب سازی مکانیکی با همزن (Mixer)
ترکیب خودکار اجزا با کارتریج دوقلو

در روش سوم که از کارتریج های دوقلو استفاده می شود، ۲ جزء چسب به صورت مجزا اما کنار هم بسته بندی شده اند . حجم هر جزء با توجه به نسبت مخلوط چسب تنظیم شده است که میتواند به نسبت ۱:۱ ، ۲:۱ یا ۱۰:۱ باشد. هنگام استفاده از کارتریج، دو جزء به نسبت های تعیین شده خارج شده و با یکدیگر مخلوط می شوند. بنابراین بلافاصله پس از استفاده از کارتریج، چسب آماده ی اعمال بوده و نیازی به مخلوط کردن مجدد دو جزء چسب نمی باشد. کافی است که مخلوط را روی یکی از سطوح اعمال کنید و سطح دوم را جهت چسباندن روی آن قرار دهید.

 

مزایای چسب های صنعتی دوجزئی نسبت به سایر چسب ها

زمان خشک شدن آنها به دقت تعیین شده است

عموما عاری از حلال می باشند

اتصالات با استحکام بالا با استفاده از این چسب ها امکان پذیر است

بیشتر چسب های دوجزئی در مقابل مواد شیمیایی، فرسودگی و تغییرات آب و هوایی مقاومند

معایب چسب های صنعتی دوجزئی نسبت به سایر چسب ها

آماده سازی چسب برای استفاده زمانبرتر از سایر چسب هاست و به دقت بالایی نیاز دارد
اگر دو جزء چسب به خوبی مخلوط نشده باشند و یا نسبت های تعیین شده در ترکیب آنها رعایت نشود، کیفیت نهایی چسبکاری ( فارغ از کیفیت چسب) به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد
بعد از مخلوط کردن دو جزء ، زمان محدودی برای برای استفاده از چسب وجود دارد.

رزین اپوکسی صنعتی

سیستم های رزین اپوکسی صنعتی دسته ای مهم از چسب های صنعتی دو جزئی با کاربردهای متنوع در تمامی صنایع می باشند. این دسته از چسب های دوجزئی از دو جزء رزین و هاردنر تشکیل شده اند که برای خشک شدن باید با یکدیگر مطابق با نسبت تعیین شده مخلوط شوند.

ویژگی های منحصر به فرد سیستم های رزین اپوکسی در کنار استحکام مناسب و مقاومت بالای آنها در برابر مواد شیمیایی سبب شده است تا از این محصولات در انواع صنایع و کاربردهای مختلف استفاده نمود.

 

خواص رزین های اپوکسی صنعتی :

رزین اپوکسی، یک رزین ترموست (غیر اشباع) می باشد. ساختمان شیمیایی رزین های اپوکسی به گونه ای است که آنها را در مقابل مواد شیمیایی مقاوم می کند. رزین های اپوکسی چسبندگی بسیار خوبی به طیف گسترده ای از مواد و سطوح دارند و ابعاد قالب خود را به خوبی حفظ می کنند. هم چنین پس از پخت دارای استحکام بالایی بوده و مقاومت خوبی در برابر سایش از خود نشان می دهند. این رزین ها از جمله رزین های نادری هستند که قادرند در حرارت های بالا مقاومت خوبی از خود نشان دهند. هر جا که نیاز به استحکام فیزیکی بالا داشته باشیم ، از سیستم های رزین اپوکسی استفاده می کنیم.

علاوه بر ویژگی های ذکر شده، رزین های اپوکسی دارای خواص زیر هستند :

مقاومت شیمیایی عالی ( به ویژه در محیط های قلیایی)
چسبندگی بالا به سطوح با جنس های متفاوت
استحکام کششی ، فشاری و خمشی بالا
پایین بودن تغییر حجم پس از پخت
پایداری ابعادی
عایق عالی الکتریسیته
مقاومت بالا در برابر فرسودگی و شرایط سخت محیطی
قابلیت پخت در دماهای متفاوت
مقاومت بالا در برابر خستگی
کم بو و بی مزه
علاوه بر آن رزین های اپوکسی همراه با الیاف و ساختارهای لانه زنبوری ، به صورت گسترده در ساخت ملخ هلی کوپتر استفاده می شوند. هم چنین رزین های اپوکسی تقویت شده با الیاف کربن ، آرامید و شیشه در ساخت قایق هایی که حفظ وزن و استفاده بیشتر از فضا با همان استحکام مد نظر است استفاده می شوند. به این روش ساخت ، کامپوزیت می گویند و مهم ترین خاصیت کامپوزیت ، به غیر از سبکی و استحکام، عدم خوردگی و مقاومت بالا در برابر رطوبت و عوامل جوی است.

کاربردهای رزین اپوکسی

رزین های اپوکسی در کاربردهای مختلفی از قبیل پوشش سطح ، روکش دهی، ابزارسازی و کامپوزیت ها استفاده می شوند. علاوه بر آن در ساخت قالب های وکیوم فرمینگ (Vacuum forming) ، الکترو فرمنیگ (Electro Forming) ، متال فرمنیگ (Metal Forming) ، الگوبرداری، قابل های مقاوم در برابر فشار ، دفن قطعات الکترونیکی، ساخت قالب با ابعاد بزرگ ، پشت ریز قالب ها ،ساخت قطعات ریخته گری ماشینی، ساخت قالب های مقاوم در برابر حرارت و … نیز کاربرد دارد.

چسب صنعتی اکریلیک ساختاری

چسب های صنعتی اکریلیک ساختاری سیستم های دوجزئی بر پایه ی متااکریلات و شامل دو جزء رزین و اکتیواتور (فعال کننده) می باشند. برای فراوری این چسب ها برخلاف سایر چسب های دوجزئی، نیازی به ترکیب کردن دو جزء با یکدیگر نمی باشد و فرایند خشک شدن بلافاصله پس از قرار گرفتن چسب و اکتیواتور بر روی یکدیگر آغاز می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


+ شش = 13