مقاله

نحوه استفاده از چسب های متفاوت

چسب

در چه كارهايی چه نوع چسبی بايد استفاده كرد؟ ( چه چسبی برای چه کاری )

با مطالعه مطالب این بخش متوجه می‌شویم چه چسبی برای چه کاری مناسب است و اطلاعات مفیدی در مورد انواع چسبها ، کاربرد آنها و طرز استفاده از هریک از چسب ها بدست می آورید و در تهیه کارهای بازیافتی نوع دقیق چسب مورد استفاده رو راحتتر انتخاب می کنید و میدونید چه چسبی در چه كارهايي بايد استفاده بشود.

انواع چسب ها:

چسبهای با حلال آب:

چسب حلال در آب

این نوع چسبها از نظر شیمیایی مثل رنگهای پلاستیک هستند و اصولا رنگها و چسبها خیلی با هم فرق نمی کنن.

چسب چوب و خصوصیات آن

چسب چوب معروفترین چسبیه که با آب حل میشه. چسب چوب در زمان خیسی سفید رنگه ولی بعد از اینکه خشک شد بیرنگ (ترانسارنت) میشه. چسب چوب در قوطیهای نیم کیلویی، یک کیلویی، پنچ کیلویی و ده کیلویی و بیست و دو کیلویی در ایران تولید میشه .

چسب چوب فقط برای چوب نیست. بلکه همه چیز رو بهم می چسبونه (البته غیر از سطوح کاملن صیقلی مثل شیشه یا …) چسب چوب به خصوص انواع فوم (یونولیت، فوم زرد، فوم سفید و فوم آبی) رو خیلی خوب میگیره. چسب چوب خیلی دیر خشک میشه ولی اگه بگیره (در مورد چوب، مقوا و فوم) دیگه جدا نمیشه. یعنی اگر سعی کنین دو جسم رو از هم باز کنین مطمئن باشین اون دو تا چیز میشکنن ولی ناحیه ای که چسب خورده تکون نمی خوره. چسب چوب با آب رقیق میشه ولی بعد از خشک شدن میشه گفت حل نمی شه. البته با گذشت زمان در یک محیط مرطوب از هم باز میشه. از چسب چوب مثل همه ی چسبها باید به عنوان ملات استفاده کرد نه ماده ساختمانی .

چسب سریش و خصوصیات آن

چسب سریش تا حد زیادی همان چسب چوب است ولی رنگی است و کار کردن با آن کمی مشکله. قدیمها از سریش برای صحافی کتابها استفاده میکردند. و برای عروسک سازی، پاپیه ماشه، ساختن برخی حجم‌های ماکت‌ها و این جور کارها هنوز از گرد سریش و آب استفاده میکنن.

چسب نواری پلاستیكی و خصوصیات آن

چسب نواری

این نوع چسبها متنوع ترند و در هر مغازه ای پیدا میشن. چسباندن مثل رنگ کردن یک مهارت به حساب میاد و کافیه کاردستی های نامرتبی رو که زمان مدرسه درست میکردیم به یاد بیاریم! چسبهای نواری لاستیکی شفاف و مات دارن. چسبهای نواری پلاستیکی خیلی زود خراب و فاسد میشن و در مقابل گرما به سرعت شل میشن.

اگر از نوارهای چسبی استفاده میکنین باید سطح تمیز باشه و بعد از چسباندن باید با پشت ناخن یا یک چیز مشابه خوب روی نوار چسب بمالید تا زیرش هوا نمونه. چسبهای نواری خیلی زود فاسد میشن بنابراین زیاد بهشون اعتماد نکنین. چسبهای نواری خیلی موقت اند و برای “عایقکاری الکتریکی موقت” هم میشه ازشون استفاده کرد.

چسب نواری كاغذی و ویژگی های آن

این چسبها با عرضهای مختلف  در بازار ما فروخته میشوند.(چسبهایی هم هستن که آبچسب اند. ما به این چسبها میگفتیم چسبهای پست. این چسبها خشک و کاغذی هستند اما اگر خیس شوند، سطح چسبدار آنها به شدت چسبنده میشود، مثل تمبر. این چسب ها برای آبرنگ کار کردن عالی اند. به سرعت میتونین یک شاسی خوب درست کنین.

کاربرد چسب های کاغذی

چسب های کاغذی کاربردهای زیادی در نقاشی، دکور، کارهای روزمره و … دارند. از این چسب ها بیشتر برای ماسکه کردن (پوشاندن موقت سطوح برای رنگ آمیزی یا رنگ پاشی) و چسباندنهای موقت استفاده میکنن چون این نوع چسبها از سطح به راحتی جدا میشن و اثری از خودشون به جا نمیذارن. چسب هایی هم هست که استفاده پزشکی دارن که بهش چسب ضدحساسیت میگن.

اصول چسباندن

تمیز کردن سطوح

بدون توجه به اینکه چه چسبی برای چه کاری باید به کار گرفته شود، چسباندن اصول اولیه خودش رو دارد. قبل از آنکه از چسب استفاده کنین سطح باید از همه چیز متفرقه پاک شده باشد: از آب و طوبت (به وسیله دستمال کاغذی و سشوار)، از چربی ها و دوده ها (به وسیله دستمال تینری یا استنی)، از زنگ خوردگی (به وسیله فرچه سیمی)، از گرد و غبار و تراشه و …  (به وسیله دستمال ) و از هر چیزی که بتونین برطرفش کنین.

اصول چسباندن

اگر از چسب مایع استفاده میکنین؛ هر دو سطح را چسبی کنین و تا آستانه خشک شدن شون صبر کنید و بعد دو سطح را با دقت به هم نزدیک کنین و بچسبونین. اولا پراکندگی چسب روی سطح باید همگن باشه.

دوم آنکه اول یک سطح را چسبی کنین و یک لحظه روی دومی (که هنوز خشکه) بگذارین و برش دارین و حالا سطح دوم را به شکل همگن چسبی کنین (این کار برای اونه که طرح و شکل چسب را روی دومی به دست بیارین و فقط جاهایی رو که لازم هست چسبی کنین تا کثیف کاری نشه).

سوم آنکه چسب خوب باید تمام سطح زیر کار رو بپوشونه و جاییش نباید خالی باشه در عین حال وقتی که دو سطح را به هم وصل میکنین نباید هیچ مقداری از چسب بیرون بزنه. بنابراین باید ضخامت لایه چسب (فیلم چسب) حداقل ممکن باشه، متاسفانه بهترین وسیله برای صاف کردن چسب روی سطح: انگشته!چهارم آنکه مواظب خواص شیمیایی و بویایی رنگها باشین.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


شش + 8 =