مقاله

چسب مقاوم به حرارت و فشار

چسب مقاوم به حرارت و فشار در هایپرچسب

چسب مقاوم به حرارت و فشار

برای کاربر خانگی، چسب هایی که می توانند تا دمای 158 درجه فارنهایت (70 درجه سانتیگراد) را تحمل کنند، معمولاً کاملاً کافی هستند.چسب مقاوم به حرارت و فشار میتواند بسیار کارآمد باشد در این مقاله از هایپرچسب با ما همراه باشید تا با شما آشنایی لازم را با این نوع چسب ها پیدا کنید ،با این حال، کاربردهایی نیز وجود دارد که به مقاومت دمایی بالاتر و در نتیجه چسب مقاوم در برابر حرارت نیاز دارند. در این مقاله، ما نشان می‌دهیم که کدام چسب‌ها در برابر حرارت مقاوم هستند و چه چیزی را می‌توانید با چسب مقاوم در برابر دما تعمیر کنید.همچنین برای خرید چسب از هایپرچسب میتوانید از فروشگاه ما دیدن فرمایید.

چسب های مقاوم در برابر حرارت چیست؟

چسب‌های معمولی در مناطقی استفاده می‌شوند که مقاومت بالایی در برابر دما ندارند، چه در تعمیر اقلام خانگی، چه هنری یا صنعتی. با این حال، گاهی اوقات، بسترهایی نیاز به چسباندن دارند که نیاز بیشتری به چسب دارند.

 

به عنوان مثال، زمانی که شما نیاز به چسباندن شیشه اجاق دارید، اینگونه است. چسب های مقاوم در برابر دما نیز به طور مکرر در اتومبیل ها، به ویژه در فضای داخلی استفاده می شود. اگرچه دما در آنجا شدید نیست، اما در تابستان به راحتی می تواند به 140 درجه فارنهایت (60 درجه سانتیگراد) یا بیشتر برسد. اما این همه ماجرا نیست: تعمیرات موتور و سیستم اگزوز نیازمند مقاومت دمایی چند صد درجه است. برای اهداف مشابه و مشابه، باید از چسب مقاوم در برابر حرارت با کیفیت بالا استفاده شود. شما به راحتی می توانید از روی بسته بندی متوجه شوید که یک چسب در برابر حرارت مقاوم است یا خیر. با این حال، مطمئن شوید که مقاومت حرارتی واقعا مشخص شده است، در غیر این صورت خطر شگفتی های ناخوشایند وجود دارد.

چسب های مقاوم در برابر دما باید بتوانند بسیاری از مواد مختلف را به هم بچسبانند. همچنین باید امکان ترکیب مواد مختلف وجود داشته باشد. اگر چسب فلزی در برابر حرارت مقاوم باشد اما نتواند مواد فلزی را با مواد دیگر متصل کند، مزیت کمی برای کاربر وجود دارد. بنابراین، چسب حداقل باید برای مواد زیر مناسب باشد:

سرامیک
لاستیک
فلزات
مقداری پلاستیک
سنگ و بتن
شیشه
مواد معدنی

چسب نسوز حرارت بالا یا سرامیکی

چسب نسوز حرارت بالا یا چسب نسوز سرامیکی وقتی بر روی سطحی قرار می‌گیرد قادر هست تا دمای بسیار بالایی را تحمل کنند. معمولاً استفاده از چسب نسوز حرارت بالا در محصولات الیاف سرامیکی به وفور صورت می‌گیرد. برای مثال یک کوره را در نظر بگیرید که دیواره‌اش در حال تخریب و فرسایش است. در این حالت برای جلوگیری از این فرسایش و آسیب دیدگی بیشتر و به منظور این که استحکام آن را افزایش دهیم می‌توانیم الیاف سرامیکی را به دیواره کوره با چسب نسوز حرارت بالا به صورت پوششی بر روی آن بچسبانیم. مقاومت دمایی این نوع از چسب‌ها تا ۲۰۰۰ درجه سانتی گراد بوده و می‌توان آن را بر روی سطوحی که در مقابل حرارت بالا قرار دارند پاشید و از سوختن و آتش گرفتن آن سطح جلوگیری کرد. زمانی که از چسب نسوز سرامیکی استفاده کردید نکته‌ای که وجود دارد این است که برای این که چسبندگی آن به خوبی انجام گیرد ظرف مدت ۲۴ – ۴۸ ساعت باید دمای محیط از ۵۰ درجه سانتی گراد بالاتر نرود. از جمله موارد کاربرد چسب نسوز سرامیکی یا حرارت بالا می‌توان به استفاده از آن در انواع کوره‌ها و مبدل حرارتی و پاتیل‌ها اشاره کرد. در چسباندن قطعات غیر همجنس مانند سرامیک، شیشه، و همچنین انواع فلزات استفاده از چسب نسوز سرامیکی توصیه می‌شود. در ساخت انواع کوره‌های حرارتی استفاده از چسب نسوز به جای ملات های نسوز می‌تواند آسان‌تر و مقاوم‌تر باشد. میزان درجه حرارتی که چسب نسوز می‌تواند تحمل کند چیزی بین ۹۰۰ تا ۱۷۶۰۰ درجه سانتی گراد است.

 

چسب نسوز نواری

چسب نسوز نواری به عنوان یک عایق الکتریکی مقاوم در برابر حرارت شناخته می‌شود که کاربردهای زیادی در ترانسفور ماتور، موتورهای الکتریکی و سیم پیچ‌ها دارد. این نوع چسب را با نام نوار پلی آمید نیز می‌شناسند. مثال رایج استفاده از چسب نسوز نواری استفاده از آن در هنگام لحیم کاری بردها است. همچنین از چسب‌های نواری در پنل های خورشیدی، باتری‌های لیتیومی و چاب سابلیمیشن استفاده می‌شود.

چسب نسوز سیلیکون

یکی از پرکاربردترین چسب‌ها چسب نسوز سیلیکون است. این چسب به دلیل مزایایی که دارد در صنایع مختلفی از جمله صنایع خودرو سازی در صنایع بهداشتی، غذایی، آزمایشگاهی و همچنین در ساخت انواع و اقسام خشک کن‌ها و گرمکن ها برای درزگیری و آب بندی استفاده می‌شود. مقامت حرارتی چسب نسوز سیلیکون در حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ درجه سانتی گراد است. یکی از کاربردهای آن که بسیار هم رایج است استفاده از آن در سرسیلندر انواع خودروها است که به صورت واشر استفاده می‌شود. این نوع از چسب‌های نسوز را می‌توان در رنگ‌های طوسی، مشکی و قرمز از بازار تهیه کرد.

 

چسب نسوز شومینه

برای این که بتوان درزها و ترک‌های شومینه را ترمیم کرد بهترین ماده چسب نسوز شومینه است. این چسب می‌تواند در بندکشی فاصله بین آجرهای انواع و اقسام شومینه‌ها، بخاری، دودکش‌ها و همچنین فرخوراک پزی استفاده شود. حتی شومینه‌های سیمانی و باربیکیو و کباب پزها را نیز می‌توان به وسیله این نوع چسب ترمیم و تعمیر نمود. از دیگر موارد استفاده از چسب نسوز شومینه می‌توان به درزبندی و آب بندی موقت در اگزوز موتورسیکلت و اگزوز ماشین اشاره کرد.

 

چسب نسوز کوره

همان طورکه از نام آن پیدا است چسب نسوز کوره می‌تواند برای اتصال آجرهای نسوز در ساخت کوره به کار برده شود و جایگزین بسیار عالی برای ملات های نسوز در این جور مواقع است. میزان دمایی که چسب نسوز کوره می‌تواند تحمل کند چیزی در حدود ۱۶۰۰ درجه سانتی‌گراد بوده و در درزگیری، تعمیر کوره کاربرد فراوانی دارد. همچنین از این نوع از چسب‌ها می‌توان به عنوان یک مبدل حرارتی با استحکام مکانیکی و حرارتی بالا که قابلیت استفاده آسان و اتصال قوی را دارد استفاده نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


هفت + = 16